Transport agabaritic

Un transport agabaritic si greu, pe rute interne si internationale se realizeaza cu diferite tipuri de remorci, tractoare si trailere modern, specializate.

Transporturile speciale necesita deopotriva o coordonare atenta si o logistica exceptionala si se realizeaza cu echipamente specifice, ce satisfac cele mai exigente cerinte si raspund celor mai complexe posibilitati de transport.

Companiile care apeleaza la transporturi agabaritice fac parte din domenii precum: agricultura, constructii, energie verde (turbine eoliene), hidrocentrale, termocentrale, automotive, petrol & gaze, energie etc.

  • Transport echipamente agricole:

In aceasta industrie, au loc transporturi speciale pentru numeroase combine, tractoare şi alte utilaje agricole, atât noi, cât şi second hand. Procesul incepe cu preluarea acestor utilaje agricole chiar din fabrică şi, în funcţie de volumul de marfă şi costurile implicate, efectuarea transportului rutier sau combinat pe Dunăre, cu posibilităţi de depozitare intermediară şi transport ulterior la destinatia finala.

agabaritic_agricultura

  • Transport utilaje de constructii:

Printre utilajele de constructii transportate se numără: incarcatoare frontale, excavatoare, concasoare, buldozere, instalatii de foraj, dumpere etc.

agabaritice_constructii

  • Transport de structuri metalice:

Industria de structuri metalice a capatat amploare, astfel ca Romania a produs in mod traditional, in ultimele decade, o diversitate de constructii metalice, atat pentru uzul national, cat si pentru export. Tendinta a continuat si dupa 1990, produsele romanesti fiind din ce in ce mai apreciate de catre marile firme de engineering.

agabaritic_structuri_metalice

  •  Transport de echipamente din industria petrolului, gazelor si petrochimiei:

Transport agabaritic de echipamente dedicate rafinariilor, echipamente agabaritice petroliere si relocari de instalatii de sondare si foraj. Printre alte exemple de echipamente transportate in industrii de petrol, gaze, petrochimie se numara: camere de cox, condensere, steam drum-ere, diverse coloane, etc. Pentru realizarea acestora, adesea, s-au combinat tipurile de transport rutier cu cel fluvial si / sau maritim, in functie de complexitatea fiecarui proiect, la care s-au adaugat manipulari specifice cu macarale si portale hidraulice.

echipamente_petrochimie

  • Transport de utilaje din industria energiei:

In industria energiei au loc numeroase transporturi agabaritice pentru echipamente precum: transformatoare, turbine de gaz, generatoare, rotoare, componente pentru hidro si termocentrale, apeland la diferite combinatii de transport: rutier, fluvial, maritim si chiar feroviar.

industria_energiei

 Transporturi agabaritice se realizeaza si in industria auto, industria turbinelor eoliene, minerit si foraj, aviatie si maritim etc.